zaterdag 4 februari 2012

mantrailing, mantracking of hoe je het maar noemen wilt.. variatie op ons speurprogramma

vanmiddag met 3 personen (roos, jack en ik) wezen trainen.. de rest van de groep was afwezig, maar heeft dus duidelijk wel wat gemist :
we hebben een willekeurig spoor door het bos gelopen.. over en naast de paden, dwars door het bos..maakte niet uit. voorwerp van het slachtoffer (muts, pet en handschoen) laten liggen als uitgangsvoorwerp en daar ging het :

eerst rowi met jack. als slachtoffer zie je niets van de verrichtingen, totdat ze vlakbij zijn... nou, van die bek van rowi zou je spontaan uit de onderkoeling bijkomen. gelukkig stelt het niets voor, al ziet het er heel vervaarlijk uit.




daarna sara : voor een onervaren hondje deed ze het nog niet eens zo slecht. zo'n lang spoor hadden we nog niet eerder gelopen. opvallend was dat ze snel lucht nam van het petje en vertrok...vrij vaak de neus omhoog, (wildsporen zijn ook interessant, duidelijk nog wel meer dan een petje en een voetspoor van een slachtoffer). minder praten zorgde voor meer concentratie en over het algemeen loste ze haar problemen zelf netjes op.



daarna Itam, strak spoor, duidelijk de meest ervaren hond. geen foto's, want ze was bijna niet bij te houden.

topmiddag met een goede ervaring op speurgebied erbij. moeten we vaker doen..

Geen opmerkingen: